Sapphire Fue Saç Ekimi
Sapphire FUE Saç Ekimi Yöntemi
Sapphire FUE saç ekimi, seyrelme veya kellik problemlerini ortadan kaldırmak için kullanılan estetik cerrahi yöntemlerden biridir. Safir saç ekimi uygulamasında, donör bölgedeki greftler FUE motorları ile tek tek toplanarak saç ekim bölgesinde safir uçlu bıçaklar yardımıyla açılan mikro kanallara tek tek yerleştirilir. Bu şekilde kellik/incelme sorunu ortadan kaldırılır ve estetik olarak istenen görünüm elde edilir.
Sapphire FUE saç ekim tekniği, tek seansta gerçekleştirilebilen ve kalıcı sonuçlar sağlayan bir prosedürdür. Yöntemin daha sık ekim yapabilmeyi sağlaması, dar alanlarda mükemmel sonuçlar elde edilmesini sağlar.
Kimler Sapphire FUE Saç Ekimi Yaptırabilir?
Sapphire FUE saç ekimi yaptırabilecek kişiler açısından yöntemle ilgili herhangi bir özel ayrım yoktur. Saç ekimi için uygun olan tüm adaylarda tercih edilirse Sapphire FUE saç ekim tekniği uygulanabilir.
Saç ekimi yaptırabilecek kişiler noktasında bazı sınırlamalar vardır. Saç ekimi, 18 ile 80 yaş arasındaki kişiler için bir tedavi yöntemidir. Tedavinin gerçekleştirilebilmesi için hastanın genel sağlık durumunun saç ekimi tedavisine uygun olması gerekmektedir. Bu bağlamda, kan basıncı ve diyabet gibi kronik hastalıklara sahip kişilerin tedavi edilebilmesi için hastalığın kontrol altında tutulması gerekmektedir.
Sapphire FUE Saç Ekimi Yönteminin Avantajları Nelerdir?
Sapphire FUE saç ekiminin avantajları, son yıllarda yöntemin öne çıkmasını sağlamıştır. Sapphire FUE saç ekimi tedavisinde safir uçların kullanılması, titreşimi azaltır. Bu şekilde, doku hasarı riskinin en aza indirildiği söylenebilir.
Sapphire FUE tekniğinin bir diğer avantajı, daha sık ekim yapılmasına olanak tanımasıdır. Bu şekilde, doğal bir görünüm elde edilebilir ve yoğun kellik problemleri ortadan kaldırılabilir.
Sapphire FUE saç ekimi tekniğinde, şişlik gibi yaygın komplikasyonlar diğer yöntemlere göre çok daha az görülür. Bu da hastaların rahat bir iyileşme süreci geçirmesine yardımcı olur.
Sapphire FUE saç ekim tekniğinde safir uçların kullanılması, mikro kanalların açılmasını sağlayarak iyileşme süresini kısaltır.
Sapphire bıçakların bir diğer avantajı ise, çelik bıçaklar gibi alerjiye neden olmamalarıdır.
Sapphire FUE Saç Ekimi Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sapphire FUE saç ekimi öncesinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, tedavi planlama aşamasında işlemi gerçekleştirecek olan cerrahınız tarafından ayrıntılı olarak açıklanır. Bu süreç, operasyon sırasında meydana gelebilecek komplikasyon riskini en aza indirmek için özellikle önemlidir.
Hastaların Sapphire FUE saç ekimi öncesinde dikkat etmesi gereken en önemli konu, sigara ve alkol tüketiminden kaçınmaktır. Sigara ve alkol tüketimine devam edilmesi, iyileşme süresini uzatır ve greftlere zarar verebilir.
Operasyon sırasında kanama riskini artırdığı için operasyon öncesinde kan sulandırıcı kullanmamaya dikkat etmeli ve yeşil çay gibi kan sulandırıcı etkisi olan bitkisel takviyelerden kaçınmalısınız.
Son olarak, Sapphire FUE saç ekim tedavinizin yapılacağı gün saçlarınızın temiz olduğundan emin olmalı ve herhangi bir kozmetik ürün kullanmaktan kaçınmalısınız.
Klasik FUE ve Sapphire FUE Yöntemleri Arasındaki Farklar Nelerdir?
Klasik FUE ve Sapphire FUE teknikleri arasındaki farklar, saç ekim yöntemine karar verirken bilgi sahibi olunması gereken önemli noktalardan biridir.
Hem klasik FUE hem de Safir FUE yöntemlerinde FUE motorları kullanılır. İki yöntem arasındaki fark, kanal açma aşamasında görülür. Klasik FUE yönteminde, greftlerin nakledilmesi için oluk açma işlemi sırasında çelik bıçaklar kullanılır.
Sapphire FUE tekniğinde ise oluk açma işlemi sırasında safir uçlu tıbbi kalemler tercih edilir. Safir uçlu bıçakların kullanılması, hata oranını ve iyileşme süresini kısaltır.
Sapphire FUE Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?
Sapphire FUE saç ekim prosedürü noktasında net bir belirleme yapılabilmesi için tedavi planlamasının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Sapphire FUE saç ekim yönteminde kullanılacak greft sayısı ve saç ekim alanının genişliği gibi birçok detay, prosedür süresinde değişikliklere neden olabilir. Sapphire FUE tekniğinde tek seansta 4000'e kadar greft uygulanabilir. Genel olarak, Sapphire FUE tekniği kullanılarak gerçekleştirilen saç ekim operasyonlarının 6 ila 8 saat sürdüğü ve ekim işleminin tek seansta tamamlandığı söylenebilir.
Sapphire FUE Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?
Sapphire FUE saç ekim tekniğini uygulamak için, hasta önce detaylı bir muayene ve analiz sürecinden geçer. Bu süreçte ilk olarak saç analizine uygun olup olmadığınız araştırılır. Saç ekimi noktasında herhangi bir engeliniz olmadığı anlaşıldıktan sonra, operasyon planlama aşamasına geçilir. Saç ekiminin yapılacağı alan, operasyon sırasında uygulanacak greft sayısı, donör alanın seçimi ve işlem sonrasında hedeflenen görünüm gibi detaylar belirlendikten sonra, saç ekim operasyonu için tarih belirlenir.
Sapphire FUE saç ekim uygulaması sedasyon ile başlar. Hastanın sedasyonu, operasyon sırasında ağrı ve acı hissetmesini engeller. Sedasyon zorunlu bir adım değildir ve hastanın tercihine bırakılır.
Hastaya lokal anestezi uygulandıktan sonra, Sapphire saç ekiminin temel aşamalarından biri olan greft toplama aşamasına başlanır.
Saç ekimi için greftler ense bölgesinden alınabilir veya hastanın ense bölgesinde yeterli greft yoksa, göğüs gibi diğer bölgelerden de alınabilir. Sapphire FUE saç ekimi uygulamasında greftler, greft toplama işlemi sırasında FUE motorları kullanılarak tek tek gevşetilir ve toplanır. Greftlerin FUE motorları ile toplanması, hastanın iyileşme süresini azaltır ve greftlerin açık havada kalma süresini en aza indirerek sağlıklı greftlerin ekilmesini sağlar.
Bir sonraki aşamada, greftlerin yerleştirileceği alanda mikro kanallar açılır ve saç ekimi gerçekleştirilir. Sapphire FUE tekniğinde, kanal açma aşaması safir uçlu bıçaklar kullanılarak gerçekleştirilir. Yöntemi diğer tekniklerden ayıran en önemli fark bu noktadadır. Safir uçlu bıçakların kullanılması, dokulara zarar verilmesini önler ve işlemin kan dolaşımını bozmadan yapılmasını sağlar. Kanal açma işlemi tamamlandıktan sonra, saç ekimi aşamasına geçilir ve greftlerin FUE yöntemi kullanılarak açılan kanallara tek tek yerleştirilmesiyle operasyon sona erer.