Skyup Health | Template
Saç ve Cilt Bakımı

Sakal Ekimi

Sakallar erkekler için estetik bir değere sahiptir. Sakal eksikliğinin birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerin başında köselik gelir. Köselik, kişinin doğuştan sakalının olmaması durumuna verilen addır. Bunun dışında diğer genetik nedenler, yanıklar, kazalar ve geçmişteki travmalar da sakal eksikliğine yol açabilir. Sakal eksikliği estetik bir sorun yaratabileceğinden, kişinin psikolojisini zaman zaman kötü yönde etkileyebilir. Bu tür sorunların çözümü için sakal ekimi ortaya çıkmış ve son yıllarda oldukça sık tercih edilmeye başlanmıştır.

Sakal Ekimi Teknikleri

Sakal ekimi genellikle FUE yöntemi ile gerçekleştirilir, ancak istenirse DHI yöntemi ile de uygulanabilir. FUE yönteminde, kökler önce özel bir mikromotor yardımıyla toplanır. Donör bölgesi genellikle ense bölgesidir, ancak yeterli ise sakal bölümünden de alınabilir. Ekstraksiyon işlemi ile alınan saç kökleri, ekim aşamasına kadar özel solüsyonlarda bekletilir. Alım işlemi sonrasında kanal açma işlemine başlanır. Kanal işlemi sırasında ekim yapılacak bölgede tek tek kanallar açılır. Açılan kanallara uygun açıda tek tek greftler transfer edilerek sakal ekim işlemi tamamlanır.

DHI Sakal Ekimi

DHI sakal ekimi de alım işlemi ile başlar. Seçilen donör bölgedeki saç kökleri tek tek toplanır. DHI yönteminde kanal açılmaz. Alınan greftler özel kalemlerle doğrudan ekim bölgesine transfer edilir. Sakal ekiminde greftlerin uygun açıda ekilmesi çok önemlidir. Uygun açıda ekilmeyen sakallar doğal görünmeyecektir. Bu nedenle işlemi gerçekleştiren saç ekim uzmanının alanında uzmanlaşmış ve yeterli deneyime sahip olması gerekmektedir.

Sakal Ekimi Süreçleri

Sakal ekimi sonrasında hasta, hekim tarafından verilen tavsiyelere kesinlikle uymalıdır. Hasta iyileşme sürecinde prosedürlere ne kadar bağlı kalırsa, iyileşme süresi de o kadar kısa olacaktır. Sakal ekiminden bir gün sonra hasta pansuman için çağrılır. Pansumanın ertesi günü ilk yıkama günüdür. Hastanın sakalı klinikte, ovalamadan titizlikle yıkanmalıdır. Yıkama işlemi toplamda 10 gün sürer. Ortalama 6-7. günlerde sakalda kabuklanma başlayabilir. Bu durum normal ve geçicidir, kabukların çoğu 10 günlük yıkama süresinde dökülecektir. İyileşme döneminin ardından yaklaşık 3 ay içinde şok dökülme dönemi başlayacaktır. Şok dökülme, ekilen köklerin doğal uzaması için gerekli bir süreçtir. Şok dökülme ortalama 1 ay sürer ve ekilen kökler tamamen dökülür. Bu aşamadan sonra doğal sakallar çıkmaya başlar. Ortalama 4 ay içinde %80'i çıkan sakallar, 1 yıl içinde tamamen çıkar.

Sakal Ekimi Sonrasında İz Kalır mı?

Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde sakal ekimi çok kolay, ağrısız ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Sakal ekimi sonrasında ekim bölgesinde ve donör bölgesinde herhangi bir iz kalmaz. İşlem sonrasında ekim bölgesinde hafif kızarıklık görülebilir, ancak bu tamamen geçicidir ve kısa sürede kendiliğinden kaybolur. İyileşme sürecinin ardından ekim bölgesinde iz ve kızarıklık kalmaz.

Randevu Al