Skyup Health | Template
Yüz İşlemleri

Çene Hattı


Çene Hattı Nedir

İngilizce'de "jawline" kelimesi çene hattını ifade eder. Çene hattı, çenenin ucundan başlayıp kulaklara kadar uzanan çizgidir. Çene hattının şeklini belirleyen faktörler arasında genetik, vücut yağ yüzdesi ve kemik yapısının şekli bulunur. Günümüz estetik anlayışında bu çizginin net bir şekilde görünmesi kabul görmüştür. Çene hattını daha belirgin ve keskin göstermek için yapılan işleme "çene hattı dolgusu" denir. Bu işlemin sonucunda yüz hatları daha zarif, simetrik ve orantılı hale gelir. Çene hattı bölgesine uygulanan cerrahi olmayan dolgu işlemine "çene hattı dolgusu" denir. Cerrahi kesi ve dikiş uygulanmadığı için ciltte herhangi bir iz bırakmayan bir tedavi şeklidir.

Kadınların çene yapısı genellikle üçgen şeklindeyken, erkeklerin çene yapısı dörtgen şeklindedir. Erkeklerin çene hattı kadınlarınkine göre daha keskindir. Keskin bir çene hattı erkekler tarafından daha fazla tercih edilmesine rağmen, medya ve televizyonun etkisiyle günümüzde kadınlar arasında da oldukça popüler hale gelmiştir. Çene dolgusu, hem erkekler hem de kadınlar tarafından tercih edilen bir tedavidir. Küçük çene ve düz çene hattı olan kişilerde çene altı bölgesi daha belirgindir. Çene altı sarkması görünümünden şikayet eden kişiler de çene hattı dolgusu yaptırmaktadır.

Çene Hattı Nasıl Yapılır?

Bu dolgu işlemine başlamadan önce uygulanacak bölgeler belirlenir. Bu bölgeler, işlemi gerçekleştirecek uzmanın önerilerini dikkate alarak hasta ile birlikte seçilir. İşlemden önce ağrıyı önlemek amacıyla bölgeye lokal anestezik krem uygulanır. Uygun dolgu maddesi seçilir ve cildin altına enjekte edilir. Çene hattı uygulamasından hemen sonra kişi günlük yaşantısına dönebilir. Kişi, doktorun uygun gördüğü bir tarihte kontrol seansına çağrılır.

Dolgu uygulamasından sonra bir süre güneşin aşırı sıcaklarından korunmak gerekir. Dolgunun bozulmaması için yoğun egzersiz yapılmamalı ve kilo alıp vermeye dikkat edilmelidir. Zorlayıcı aktivitelerden kaçınılmalıdır. Doktor tarafından önerilen kremler kullanılabilir. Doktorun sonrası için verdiği tavsiyelere uyulmazsa, dolgunun şekli bozulabilir ve sonuç başarısız olabilir.

Çene Hattı Estetiğinde Hangi Dolgu Maddesi Kullanılır?

Çene hattı uygulamaları için tercih edilen dolgu maddeleri, yüksek germe özelliklerine sahip olmalıdır. Hyaluronik Asit dolgu maddesi olarak tercih edilebilir. Ayrıca, kemik yapısının ana bileşeni olan kalsiyum hidroksiapatit içeren dolgular da kullanılabilir. Hyaluronik asit ve kalsiyum hidroksiapatit vücutta doğal olarak bulunduğundan zararlı değildirler ve yan etki yapmazlar.

Kimlere Çene Hattı Dolgusu Uygulanır?

Çene hattı estetik dolgu yöntemi, çenenin alt yüz bölgesine uygulanır. Bu bölgenin görünümünden memnun olmayan kişiler bu dolgu yöntemine başvurur. Çene hattı dolgusu gerektiren durumlar şunlardır: - Kısa ve yumuşak çizgilere sahip çene ucu, - Sarkma oluşan çene altı bölgesi, - Boyun derisinde kırışıklıklar, - Yuvarlak yüz hattı, - Orantısız dudak ve çene uyumu, - Yaş ilerledikçe yanak bölgesinde sarkma, - Kısa çene hattı, - Çene hattında hacim kaybı, - Dar çene, - Asimetrik çene hattı, - Alt çenenin olması gerekenden geri pozisyonda olması.

Çene Hattı Dolgusu İçin Yaş Sınırı Var mı?

Gelişim çağını tamamlamış ve genel sağlık durumu iyi olan herkes çene hattı dolgusu yaptırabilir. Yüz bölgesindeki kemik ve yumuşak dokuların gelişiminin tamamlanmış olması bu işlem için yeterlidir. Ancak kişi sistemik veya kronik bir hastalığa sahipse, doktorunu bilgilendirmelidir. Doktorun onayı ile çene hattı dolgusu yaptırılabilir.

Randevu Al